Faciliteiten

Vervoer: Volkswagen Caddy

Het woon- en zorgcentrum beschikt over een Volkswagen Caddy. Deze biedt plaats aan 5 personen en 1 rolwagen.

Met de Volkswagen Caddy kunnen rolwagengebruikers eenvoudig vervoerd worden in de rolwagen dankzij speciaal ontworpen gordels.

De Caddy kan gebruikt worden voor een uitstap, doktersconsultatie, tandartsbezoek, …

Het gebruik van de Volkswagen Caddy dient tijdig aangevraagd te worden in de administratie van het woon- en zorgcentrum

Personenalarmsysteem

Via het dienstencentrum ‘Patria’ kan er een personenalarm (= PAS) aangevraagd worden. Met dit PAS kan men 24u/24u en 7/7 iemand bereiken.

Het alarmsysteem is voor ouderen die alleen wonen, soms alleen thuis zijn, een functiebeperking hebben, een verhoogd valrisico hebben, … Zo heeft de persoon op elk moment een veilig gevoel.

Het personenalarm kan men dragen als polsband of als halssnoer. Als de oudere drukt op zijn/haar personenalarm, wordt deze automatisch doorgeschakeld naar de eerste contactpersoon. Wanneer deze persoon niet opneemt, wordt de volgende persoon opgeroepen. Via het zendertje kan er gecommuniceerd worden met de contactpersonen.

O-pair rolwagenfiets en duofiets

Binnen ons project ‘sociaal bewegen/grenzen verleggen’ werden, in samenwerking met het dienstencentrum Patria, woon- en zorgcentrum Maria’s Rustoord Dadizele, woon- en zorgcentrum Maria Middelares Moorslede , het gemeentebestuur en het sociaal huis van Moorslede en met de steun van het Cerafonds, een O-Pair Rolwagenfiets en een duofiets aangekocht.

Voor heel wat bewoners van onze woon- en zorgcentra en onze assistentiewoningen zorgt het verhogen van de mobiliteit en het sociaal contact met de buurt voor een grote voldoening en tevredenheid. Veel bewoners appreciëren een fietstocht in eigen omgeving. Fietsen onder begeleiding van een medewerker van het woon- en zorgcentrum, een vrijwilliger, een familielid, … is een andere beleving. Het haalt herinneringen naar boven en levert fantastische ervaringen en verhalen op van vroeger en nu.

De fietsen worden bovendien ter beschikking gesteld aan alle inwoners van Groot-Moorslede. Inwoners met een verminderde mobiliteit, lichamelijke of geestelijke beperking kunnen op die manier opnieuw genieten van een fietstocht.

Ook als je iets wil doen voor een ander, hoef je als vrijwilliger zeker geen atleet te zijn. Het fietsen is een aanzet om te bewegen,

Samen kan men opnieuw grenzen verleggen. Sociaal bewegen…

Warme maaltijden

Dagelijks kunnen zestigplussers uit de gemeente om 12u genieten van een warme maaltijd in de cafetaria van ons woon- en zorgcentrum. Door samen te eten wordt het sociaal contact gestimuleerd.

Dagelijks wordt soep, een verse warme maaltijd en een dessert geserveerd voor € 8/ maaltijd (+ € 1 bij thuislevering). De maaltijden worden maandelijks gefactureerd.