Assistentiewoningen

Onze assistentiewoningen zijn aangepaste woongelegenheden voor ouderen die zich thuis niet meer voldoende alleen kunnen behelpen, maar toch zelfstandig willen blijven wonen. Via het noodoproepsysteem kunnen de bewoners 24u op 24 het woonzorgcentrum verwittigen bij noodgevallen. Deze assistentiewoningen zijn allen gelegen in het centrum van de gemeente Moorslede.

Dagelijks kan men aan democratische prijs een warme maaltijd verkrijgen.

Naar eigen wens kan men ook beroep doen op de kapsters en de pedicure die verbonden zijn aan het woonzorgcentrum.

Het woonzorgcentrum voorziet ook in brug- en crisiszorg en bewoners van de assistentiewoningen krijgen voorrang bij noodzakelijke opname in het woonzorgcentrum.

We beschikken over 3 types assistentiewoningen. In elk type is een gemeenschappelijk wassalon aanwezig.

Assistentiewoningen ‘De Korenaar’

Small-6079

Het complex bestaat uit 10 flats die gelegen zijn op de eerste en tweede verdieping verbonden met ons woonzorgcentrum. De flats zijn bedoeld voor hoogbejaarde ouderen met matige tot intensieve zorgen die nog zelf hun zorgverlening kunnen plannen in een aangepaste omgeving. De assistentiewoningen zijn ook heel geschikt voor personen waarvan de partner in het woon- en zorgcentrum is opgenomen.

Elke assistentiewoning bestaat uit een leefruimte, een open keuken, ruime slaapkamer, badkamer en bergruimte.

In dit project staan de medewerkers van het woonzorgcentrum in voor de verzorging en de kinesitherapie van de flatbewoners.

Contactpersoon : sociale dienst

Woonassistent: verantwoordelijke dagverzorgingscentrum

Assistentiewoningen ‘Villa Rosa’

Small-6095

Het complex ‘Villa Rosa’ bestaat uit 15 flats waarvan enkele voorzien zijn van een tweede slaapkamer. De assistentiewoningen zijn gelegen naast het woonzorgcentrum. Er is een mooie, ruime tuin en er zijn garages ter beschikking.

Elke assistentiewoning bestaat uit een leefruimte, een open keuken, een ruime slaapkamer, badkamer en bergruimte.

+ adres: Pater Lievensstraat 18, 8890 Moorslede

+ contactpersoon: sociale dienst

+ woonassistent: medewerker sociale dienst

 

Assistentiewoningen ‘Patria’

Small-6138

Het complex ‘Patria’ bevat 26 comfortabele en stijlvolle flats. Men kan er wonen vanaf de leeftijd van 60 jaar, met behoud van zelfstandigheid en privacy en een uitgebreide waaier aan servicemogelijkheden. De assistentiewoningen zijn gelegen pal in het centrum  van Moorslede.

Elke assistentiewoning bestaat uit een inkom, woonkamer met ingerichte keuken, slaapkamer, badkamer en bergruimte. Enkele flats zijn voorzien van een tweede slaapkamer.

Elke flat is uitgerust met een performant oproepsysteem en er is ook een vlot toegankelijke garage.

Het geïntegreerd dienstencentrum is bereikbaar via de verbindingsgang. De cafetaria van het dienstencentrum is elke werkdag open en is de ontmoetingsplaats bij uitstek. Tijdens de zomer kan je bovendien genieten van de prachtige binnentuin met terras en aangelegde petanquebaan.

+ adres: 6de Jagersstraat 4, 8890 Moorslede

+ contactpersoon: sociale dienst

+ woonassistent: verantwoordelijke dienstencentrum Patria